Utställning

Den 17 augusti möter du trädgårdsföretag och verksamheter från hela landet på Tejarps Gård i Klågerup. Läs om dem och vad de visar nedan (listan fylls på efterhand). Även Caseroll Food Truck finns på plats med goda lunchalternativ, lagade av närproducerade råvaror. 

Utställningen är öppen kl. 9.00-17.30 och gratis att besöka. Vi behöver dock en anmälan. Det gäller även om du vill köpa en Food Truck-lunch. 

Vill du ställa ut på Tejarps Gård den 17 augusti? Anmäl dig nedan! Vi ser fram emot din anmälan senast 10 augusti. Här finns monterskiss. Monterytorna på gården är under bar himmel. Sol- och regnskydd ombesörjes vid behov av utställaren. Har du särskilda önskemål – kontakta projektledaren!

Möt Violas redaktion och få en inblick i Tejarps tidningsproduktion!
Med start klockan 10.30 den 17 augusti bjuder Tidningen Violas redaktör Ann Richardsson och ansvarige utgivare Lennart Wikström in till en timslång guidad tur på Tejarps förlag. Alla är välkomna.

Under eftermiddagen pågår seminariet Framtidens trädgårdsbransch – hållbar och livskraftig? på gården. Det kräver särskild anmälan p.g.a. begränsat antal platser.

Anmäl dig här

Företag

Sveplant AB

Hemsida: www.sveplant.se
www.sveplantinfo.se

Vi visar etikett- och skyltlösningar för odling och butik, växtdatabas samt kassasystem.

Planter Norden AB

Hemsida: planter.se

Planter – projektverktyget för dig som arbetar professionellt i trädgårdsbranschen. Med Planter får du hjälp att hitta rätt växt till rätt plats, tillgång till ca 5 000 växtbeskrivningar och möjlighet att skriva ut både blomningsschema och kollage.

Programmet för odlad mångfald, POM

Hemsida: Grönt kulturarv®
Under varumärket Grönt kulturarv® säljs sorter som har spårats upp vid inventeringar av Programmet för odla mångfald, Pom och valt ut att bevaras i Nationella genbanken eller som frön hos Nordgen. I tio år har varumärket Grönt Kulturarv® fyllt landets trädgårdar med arveväxter. Ur vår rika trädgårdshistoria har doftande rosor, syrener, tulpaner och perenner, älskade pelargoner och ståtliga parklindar fått nytt liv.

Scanpeat AB

Hemsida: www.scanpeat.com

Scanpeat är ett helsvenskt bolag som varit verksamt i substratbranschen i flera sekler. Vi framställer skräddarsydda substrat till dig som yrkesodlare.
Scanpeat använder noggrant utvalda närproducerande råvaror och tillsatser med bästa kvalitet och miljöprofil i tillverkningen av substrat.
Kom till vår monter så visar och berättar vi mer om produkterna.

Elitplantstationen

Hemsida: www.elitplantstationen.se

Elitplantstationen producerar ett brett sortiment av småplantor och förökningsmaterial till företag, organisationer och yrkesodlare. Växterna är sjukdomstestade och utvalda för svenska förhållanden.
En del av våra produkter säljs under  varumärket E-planta och Grönt kulturarv.

E-planta

Hemsida: E-planta.se

E-planta är en kvalitetsmärkning för svenskodlade buskar och träd utvalda för svenskt klimat. Väljer du E-märkta växter får du friska, pålitliga och odlingsvärda plantor som klarar vårt ofta tuffa svenska klimat år efter år.

 

 

Tidningen Viola

Hemsida: www.viola.se

Klockan 10.30-11.30: Möt Violas redaktion. Redaktör Ann Richardsson och ansvarig utgivare Lennart Wikström ger intresserade besökare en inblick i Tejarps förlags tidningsproduktion.   

Nya Eriksbo Plantskola AB

Hemsida: www.eriksbo-plantskola.se

Eriksbo Plantskola ligger i Mälardalen och producerar främst bärbuskar och prydnadsbuskar i container. Vi säljer både till trädgårdsbutiker och till anläggningssektorn, främst i mellersta Sverige. Fokuset i den egna produktionen är E-certifierade sorter och hög kvalitet.

 

Fagerhults Garden AB

Hemsida: www.fagerhultsgarden.se

Fagerhults Garden har som första svenska företag installerat en produktionsanläggning för tillverkning av Woodfiber. Vi utvecklar olika odlingssubstrat med Woodfiber och är stolta över vårt breda sortiment med klimatsmarta yrkesjordar och konsumentjordar för den miljömedvetna odlaren. Besök vår monter och prata Woodfiber och odlingssubstrat!

Svenskmärkning AB

Hemsida: www.fransverige.se

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige gör det enkelt att välja svenskodlade växter. En växt med märket Från Sverige är odlad/driven, skördad, hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Vi arrangerar Blomveckorna Från Sverige vecka 23 & 24. Du kan beställa tryckt material och ladda ned digitalt material och pdfer från vår hemsida året runt.

Branschföreningen Svensk Torv

Hemsida: www.svensktorv.se

Föreningens ordförande Pia Holmberg visar råvaror för jordtillverkning och torv/torvfria jordblandningar. Pia är även föredragshållare vid seminariet Framtidens trädgårdsnäring – hållbar och livskraftig?

Hasselfors Garden AB

Hemsida: www.hasselforsgarden.se

Vi på Hasselfors Garden har en lång erfarenhet av att samarbeta med olika aktörer. Tillsammans tillför vi grönska till våra städer och skapar attraktiva miljöer att vistas i. Våra produkter är resultatet av långvarig produktionsutveckling. I vår monter kommer vi visa en del av våra produkter och alternativa råvaror.